Thuisbatterij

Is een thuisbatterij interessant?

Dit is een vraag waar veel zonnepaneeleigenaars momenteel mee zitten. 

Eén iets wat de eigenaar zich eerst moet afvragen is: Heb ik een digitale teller? Indien u reeds over de digitale teller beschikt dan verhoogt een thuisbatterij de rendabiliteit van je zonnepanelen sterk. Hierdoor wordt je onafhankelijker van het energienet.

Wat is de kostprijs van een thuisbatterij?

Als je wilt weten of een thuisbatterij interessant is, is het zeer belangrijk om de kostprijs van de thuisbatterij te kennen. 

De kostprijs hangt af van verschillende factoren:

  • het merk
  • de soort thuisbatterij (Lithium -ion batterij of Loodzuur batterij)
  • de opslagcapaciteit (vb. 5 kVa of 10 kVa) van de aangeboden batterij

Vandaag schommelt de prijs tussen de 4.000€ en 10.000€ (excl. btw, excl. eventuele premies en incl. plaatsing).

Welke thuisbatterijen biedt NRG-TEC aan? 

Er zijn veel verschillende merken op de markt. Wij bij NRG-TEC vinden het belangrijk dat een batterij betrouwbaar is. Daarom werken wij enkel met betrouwbare merken zoals LG, SolarEdge en Pylontech.

Doordat NRG-TEC vier merken aanbiedt kunnen wij ons makkelijk aanpassen aan uw specifieke noden. Om deze noden na te gaan maken wij graag een vrijblijvende afspraak voor een analyse van uw situatie.

Door middel van deze analyse kunnen wij u een oplossing op maat aanbieden. Indien u een afspraak wenst met één van onze ervaren adviseurs klik dan op knop hieronder.

Waarom is een thuisbatterij rendabel? 

Door de komst van de digitale teller kan je het elektriciteitsnet niet meer gaan gebruiken als batterij. Hierdoor wordt alles wat je op het net steekt doordat je het niet onmiddellijk kan verbruiken vergoed aan een veel lager tarief dan als je het van het net moet afhalen. ‘S avonds haal je dan elektriciteit van het net.

Dit alles kan in redelijke mate worden voorkomen door de plaatsing van een thuisbatterij. Stel dat je met je huidige installatie 30% van je energie onmiddellijk kan verbruiken. Dan haal je nog steeds 70% van het elektriciteitsnet. 

Wanneer je gaat investeren in een thuisbatterij kan je je zelfconsumptie gaan verhogen tot 70% of meer.

Door de zeer hoge elektriciteitsprijzen kan dit dus een zeer slimme zet zijn!

Zijn er premies waarvan u kan genieten? 

Sinds april 2023 geeft de Vlaamse Overheid geen premie voor thuisbatterijen meer. Thuisbatterij-installaties met een keuringsattest na 31 maart 2023 komen dus niet meer in aanmerking voor steun.

Natuurlijk blijft een thuisbatterij voordelig om je energiefactuur te verlagen.

Heeft u interesse in een thuisbatterij?

Vraag je vrijblijvende analyse met onze energie expert vandaag nog aan!

Offerte aanvragen