Zonnepanelen

Ontdek de premies voor zonnepanelen en haal het meeste uit jouw investering

Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, het is ook financieel aantrekkelijk. Je bespaart niet alleen op je energiefactuur, je kan ook rekenen op een premie. In dit blogbericht bespreken we op welke premie je recht hebt en hoe je ze kan aanvragen.

Bedrag van de premie zonnepanelen

Via netbeheerder Fluvius kan je een premie voor je zonnepanelen krijgen. Deze premie is bedoeld om de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren aantrekkelijker te maken. De hoogte van de premie kan oplopen tot € 750.

Voorwaarden premie zonnepanelen

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de premie zonnepanelen. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

  • Datum indienstname ligt na 1/1/2022 en voor 31/12/2023.
  • Er moet een digitale meter aanwezig zijn op het installatie-adres.
  • Enkel voor nieuwe installaties met een omvormervermogen ≤ 10 kVA.
  • De zonnepanelen moeten door een aannemer geplaatst worden.

Hoe vraag je een premie zonnepanelen aan?

Om in aanmerking te komen voor de premie, moet je eerst een aanvraag indienen. Dit kan eenvoudig online via de website van Fluvius. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten, zoals facturen en keuringsrapport, bij de hand hebt wanneer je de aanvraag indient. Je kunt de premie zonnepanelen aanvragen tot uiterlijk 3 maanden na de indienststelling van je zonnepanelen.

Wil je premies voor zonnepanelen? NRG-TEC helpt je!

We helpen je graag bij het vinden van de beste zonnepanelenoplossing voor jouw situatie en het aanvragen van de bijbehorende premies. Onze experts adviseren je over de meest geschikte zonnepanelen en zorgen voor een vakkundige installatie, zodat je optimaal kunt profiteren van de beschikbare premies.

Neem contact op met NRG-TEC voor meer informatie over zonnepanelen en de beschikbare premies, en ontdek hoe je een duurzame en financieel aantrekkelijke investering kunt doen.

Offerte aanvragen